در گذشته و قبل از معرفی زبان های مختلف برنامه نویسی، اکثر برنامه نویسان برای طراحی اپلیکیشن از زبان جاوا استفاده می کردند. اما بعد از اینکه زبان کاتلین به عنوان یک زبان جدید و کامل معرفی شد، همه چیز عوض شد. در واقع سال 2011 زبان کاتلین به عنوان یک زبان ایستا معرفی شد و حرکت گوگل در سال 2017 تحت سرمایه گذاری روی این زبان، مهر تاییدی بر این ادعا بود. با وجود این اتفاقات و منطق حاکم اکثر برنامه نویسان سعی کردند تا برای طراحی اپلیکیشن از این زبان استفاده کنند.
کمپانی جت برینز زبان کاتلین را برای اولین بار معرفی کرد. این زبان را می توان یکی از بهترین زبان ها در زمینه برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن محسوب کرد. این زبان قدرتمند را برنامه نویسان روسی توسعه دادند.
· سرعت بالا حین اجرا
· حذف ارور null
· حجم کم کتابخانه های استفاده شده
· افزایش سرعت کامپایل کردن برنامه
· کوتاه شدن کد های مورد استفاده در این زبان
تعدادی از کاربرد های این زبان پرطرفدار را در زیر برای شما توضیح داده ایم:
اندروید استودیو، ایکلیپس، اینتلیجی و نت بیز و اکثر IDE هایی که شناخته شده اند، از این زبان پشتیبانی می کنند.
یکی از امکاناتی که زبان کاتلین به برنامه نویسان می دهد توانایی نوشتن کد در سمت سرور و کلاینت می باشد.
فریم ورک کاتلین و جاوا امکان توسعه دسکتاپ را به شما می دهد.
کاربرد این زبان در فرانت اند هم قابل مشاهده است. با کامپایل کاتلین به جاوا اسکریپت این امکان برای شما به وجود می آید.
اگر قصد دارید که به یادگیری زبان کاتلین بپردازید، این تصمیم برای عملی شدن نیاز به وقت نسبتا زیادی دارد اما این زمان مورد نیاز برای کسانی که به زبان جاوا مسلط هستند، کاهش می یابد.
در اصل ساختار اصلی هر دو زبان مشابه یکدیگر می باشد و تنها تفاوت آن ها در نوع کد نویسی آن ها است. همان طور که گفته شد یادگیری زبان کاتلین بسیار آسان است البته برای افرادی که به زبان جاوا مسلط هستند، در اصل کد ها در این زبان بسیار کوتاه و مختصر شده اند.
Pnterest: این برنامه یکی از معروف ترین و محبوب ترین اپلیکیشن ها است که با زبان کاتلین کد نویسی شده است.
Trello: این برنامه بسیار محبوب که برای مدیریت پروژه بسیار کاربردی است با زبان کاتلین پیاده سازی شده است.
Coursera: این برنامه یکی از برنامه های مورد استفاده ی دانشگاه ها برای ارئه ی دوره ها به صورت آنلاین می باشد که با استفاده از زبان کاتلین نوشته شده است.
دیجی کالا: مشهور ترین اپ فروشگاهی میان ایرانیان که قطعا شما هم آوازه ی این برند بزرگ را شنیده اید. دیجی کالا نیز از کاتلین در پروژه ی خود استفاده کرده است.
از مزایای کاتلین می توان به صرفه جویی در مسائل مالی اشاره داشت زیرا ارزان تر و آسان تر است.
صرفه جویی در وقت را هم می توان جزو این مزایا محسوب کرد زیرا کد نویسی و طراحی اپلیکیشن با کاتلین در سریع ترین حالت ممکن انجام می شود. همچنین برنامه هایی که به این زبان نوشته می شوند باگ کمتر و سازگاری بیشتری دارند.
این زبان به علت برخورداری از ویژگی های بی نظیری که دارد طرفداران زیادی را هم جذب کرده است. ماسعی کردیم با نوشتن این مقاله مقداری از چالش های شما درباره این زبان را کم کنیم.